Biz Bize Aile İlişkilerini Güçlendirmeye Yönelik Oyun

Güvenli Alışveriş
İade ve Değişim
Biz Bize Aile İlişkilerini Güçlendirmeye Yönelik Oyun
Bizbize Aile Oyunun Amacı : Aile ve/veya grup üyelerin birbirini daha iyi tanımaları,birbirlerine duygularını ifade edebilmeleri, yargılamadan dinleyebilmelerini,günlük hayatta pek açılmayan konuları aralarında paylaşabilmeleriamaç doğrultusunda takım ruhuyla hareket edebilmeleridir.Bu oyun ailelerin ya da grupların kendi aralarında oynayabileceği bir oyun olduğu gibi aynı zamanda ailelerle/gruplarla çalışan uzmanlar tarafından da aileleri daha iyi tanımak, aralarındaki iletişimi güçlendirebilmek ve çeşitli müdahaleleri oyun eşliğinde yapabilmek amacıyla kullanılabilir. Bizbize Aile Oyununda Önemli Noktalar :Bu oyunda doğru ya da yanlış cevap yoktur. Önemli olan her soruya içtenlikle cevap vermeye çalışmaktır. Verilen yanıtlarla ya da paylaşılanlarla ilgili aile üyelerini yargılamak ya da incitici şekilde konuşmak yasaktır. Her aile üyesinin sırası gelen kişiyi konuşmasının sonuna kadar dikkatle dinlemesi önemlidir. İstenirse verilen cevaplarla ilgili merak edilen şeyler sorulabilir, cevabın biraz daha detaylandırılması istenebilir.BizBize Aile Oyununa Başlama : Oyuna başlamadan önce aile üyeleri oyunu tamamladıkları zaman hep birlikte yapmak istedikleri aktiviteleri birer kağıda yazarlar.Bu aktiviteler ailenin maddi ya da manevi anlamda yapamayacağı bir şey olmamalıdır. Oyunun sonunda bitiş çizgisine ilk varan oyuncunun yazdığı aktivite seçilerek ailenin ödülü olur. Her aile üyesi bir piyon seçer. Eğer 2 kişi aynı piyonu isterse taş makas kağıt oyunuyla kimin o piyonu alacağına karar verilir.Piyonlar başlama kutucuğuna yerleştirilir.Soru kartları oyun tahtasının üzerine yerleştirilir.Her oyuncu zar atar ve en büyük zarı atan oyuna başlar. Oyun saat yönünde ilerler.Bizbize Aile Oyununda Sıra Size Gelince :1-Renk Kutuları:Zar atan oyuncu ilerler, eğer yeşil, mor, turuncu ya da mavi kutulardan birine gelirse "Soru Kartları"ndan en üstte duran kartı alıp durduğu hanedeki renk kategorisindeki soruyu yüksek sesle okur.Örneğin eğer yeşil kutuda durduysa, kart üzerindeki yeşil renkli olan "Tahmin Et" sorusunu okur.Soruyu yanıtladıktan sonra sıra diğer oyuncuya geçer. Oyuncular kendilerine çıkan soruyu yanıtlamak zorunda değiller. Ancak yanıtlamadıkları ya da neden yanıtlamak istemediklerini diğerlerine doygun bir dille açıklamadıkları takdirde bir tur kaybederler.Soru sırası gelen kişi soruyu cevaplamakta zorlanırsa diğerlerinden yardım isteyebilir. Ancak o yardım isteyene kadar ya da diğerleri söze girmemelidir. Eğer başka bir kişinin cevabına eklemek istediğiniz birşey olursa önce mutlaka ondan izin almalısınız. 2- "Hep Birlikte" kutuları:Zar atan oyuncu "Hep Birlikte" kutularından birine denk gelirse "Hep Birlikte" kartlarından birini bakmadan seçerek bu kartta yazan yönergeyi tüm aile bireyleriyle birlikte uygulaması gerekir.Kartta yazan yönergeyi uygulamak için ailenin 5 dakikası vardır.Aile yönergeyi 5 dakikalık sürede bitirebilirse her oyuncu bir hane ilerleme hakkı kazanır. Eğer bitiremezlerse herkes oyuna kaldığı yerden devam eder. 3- "Serbest Soru (?)" Kutuları :Zar atan oyuncu üzerinde "?" işareti olan kutulara gelirse oyunculardan herhangi birine istediği bir soruyu sorabilir. Soru sorulan kişi soruyu yanıtlamak zorunda değildir. Ancak soruyu yanıtlarsa hem soruyu soran hem de yanıtlayan birer hane ilerler.

TESLİMAT

Aldığınız  ürün/ürünler stoklarda olması durumunda ertesi gün kargolama yapılmaktadır.
Tedarik edilmesi gereken ürünler için kargo süresi 7-9 iş gününe kadardır.

Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Yükleniyor...